ROSSELL DESCOBREIX EL SEU PASSAT DELS CÀTARS

Rossell situat en la comarca del Maestrat, a peus de les altes i escarpades muntanyes de la Tinença de Benifassà, ha fet recentment un viatge en el temps, 700 anys enrere, per descobrir les petjades dels camins càtars que van travessar el seu terme municipal per acollir a finals de l’Edat Mitjana a l’última població càtara d’Europa.

Es tracte d’un fet històric transcendental encara poc conegut per terres valencianes, que va modificar la situació de l’Europa medieval, provocant la primera i única croada dins d’Europa de cristians contra cristians; el naixement de la Inquisició papal i el major exili de població europea per motius de les seves creences religioses, que van tenir que fugir pels camins que ara anomenen camins dels càtars i amagar-se en pobles allunyats dels inquisidors, com va ser Rossell.

Els seu testimoniatge va quedar diluït en el pas del temps i en la seua voluntat de ser invisibles als seus botxins perseguidors, però les transcripcions inquisitorials que estant apareixen a la llum publica en un complex procés de recerca estan donant vida a una historia real protagonitzada per gent senzilla, pastors, teixidors, picapedrers, trobadors que aspiraven a “fer el bé i no preguntar-se el perquè”, tal como deia el pastor càtar Pere Mauri que va conèixer el Rossell ara fa 700 anys.

 

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.